+4 0728 105 695

De ce un ciubăr din fibră de sticlă este investiția perfectă pentru afacerea ta în turism?

Majoritatea dintre noi vede ciubărul drept o modalitate de relaxare, de destindere și de petrecere a timpului liber, singur sau alături de persoanele dragi. Însă, acesta poate reprezenta o adevărată investiție atunci când vorbim despre o afacere în turism.

Ai o cabană sau o pensiune? Fii sigur că vei atrage mai mulți clienți odată ce îți vei instala un jacuzzi. Cum și de ce? Află din articolul de mai jos.

6 motive pentru a alege un ciubăr din fibră de sticlă pentru pensiunea ta

Pe lângă relaxarea pe care ți-o oferă, ciubărul poate reprezenta o modalitate prin care pensiunea sau cabana ta să atragă mai mulți clienți. Astfel, nu doar că investiția ta va fi amortizată, dar vei obține și profit de pe urma ei.

Uite care sunt, pentru noi, 6 motive de a alege un ciubăr din fibră de sticlă pentru afacerea ta:

 1. Durabilitate și rezistență – ciubărele din fibră de sticlă sunt cunoscute pentru rezistența lor la condiții meteorologice diverse: de la temperaturi scăzute până la expunerea prelungită la soare.
 2. Economie de resurse – unul dintre avantajele cheie ale ciubărelor din fibră de sticlă este capacitatea lor de a încălzi apa mai rapid, datorită sobei sau încălzitorului electric mai eficiente. Asta înseamnă reducerea consumului de lemne sau de energie la jumătate.
 3. Design versatil și personalizabil – ciuberele din fibră de sticlă pot fi personalizate pentru a se potrivi perfect cu designul și atmosfera pensiunii sau cabanei tale.
 4. Volumul de apă – un ciubăr clasic, din lemn, va avea nevoie de o cantitate dublă de apă, față de cel din fibră de sticlă.
 5. ROI – investiția într-un ciubăr va fi amortizată în timp, pentru că acesta va ajuta la ocuparea pensiunii tale și la satisfacția clienților.
 6. Igienizare și curățare mai rapidă – ciubărul din fibră de sticlă se poate igieniza și curăța mult mai ușor, chiar și cu soluțiile pe care le ai în baie. Astfel, nu mai există riscul de a de dezvolta ciuperci, precum în cel din lemn.

De ce să ții cont atunci când alegi un ciubăr din fibră de sticlă pentru afacerea ta?

Achiziționarea unui ciubăr din fibră de sticlă poate fi o decizie complicată – ai de ales dintre mai multe dimensiuni, facilități și designuri. Însă, este important ca, în alegerea lui, să ții cont nu doar de aspectul său, ci și de perioada de timp în care îți vei recupera investiția.

Uite 3 aspecte-cheie după care să te ghidezi în alegerea ciubărului din fibră de sticlă potrivit:

Durabilitate – este important să alegi un ciubăr care are o durată mare de viață, pentru a fi sigur că poate fi folosit pe o perioadă mai lungă de timp. Un ciubăr din fibră de sticlă poate fi o opțiune bună pentru că este atât durabil, cât și ușor de întreținut.

Design – alege ciubărul din fibră de sticlă în funcție de aspectul pensiunii sau cabanei tale. Gândește-te la locul în care îl vei amplasa și așa îți vei da seama ce formă se potrivește cel mai bine.

ROI – calculează care este timpul în care îți vei recupera investiția. Aici, poți lua în calcul costul unei cazări, numărul de clienți pe care îl preconizezi, dar și prețul total al ciubărului din fibră de sticlă.

4 caracteristici ale ciubărului ideal

Acum că am stabilit de ce ar trebui să ții cont atunci când îți alegi ciubărul, mai ai un pas de făcut: selectarea celei mai bune opțiuni. Cum faci asta? Ei bine, poți să iei în calcul cele 4 caracteristici principale ale ciubărului ideal.

Uite care sunt acestea:

 1. Materialul de calitate înaltă – ciubărul ideal ar trebui să fie realizat din materiale de înaltă calitate, cum ar fi fibra de sticlă sau lemnul de esență tare. Acesta trebuie să fie robust și durabil, pentru a rezista mai bine în fața factorilor externi, precum variațiile de temperatură și umiditate.
 2. Timpul de încălzire – timpul de încălzire al apei este important, mai ales când vorbim despre o pensiune sau o cabană. Prin alegerea unui ciubăr din fibră de sticlă, vei putea să încălzești apa mult mai repede și, astfel, să faci economie de lemne sau de energie.
 3. Designul confortabil – ciubărul din fibră de sticlă ar trebui să ofere o senzație de relaxare și de confort. Așadar, este important ca acesta să aibă margini rotunjite și să includă, preferabil, bănci ergonomice sau tetiere.
 4. Funcționalitățile suplimentare – ciubărul ar trebui să beneficieze de anumite funcționalități suplimentare precum sisteme de aeromasaj, opțiuni de iluminare LED, control al temperaturii sau încălzitor electric. Așa, clienții tăi se vor bucura de un nivel ridicat de relaxare.

Ciubărul de fibră de sticlă ca investiție în afacerea ta

Am discutat despre cum ciubărul din fibră de sticlă poate reprezenta o investiție. Însă, haide să detaliem puțin mai mult subiectul. De ce să alegi un ciubăr de fibră pentru cabana sau pensiunea ta?

Ei bine, mulți dintre clienți sunt atrași de ideea de a se relaxa într-un ciubăr, pe perioada concediului. Cum se traduce asta? Mai mulți oaspeți și, respectiv, un profit mai mare pentru afacerea ta.

Haide să luăm un caz concret: un ciubăr cu o durată de viață de 8-10 ani, un grad de ocupare al cazării tale de 60% și o taxă pentru ciubăr de aproximativ 400 lei/weekend. În aceste condiții, investiția ta va fi recuperată într-un an jumătate.

Cum să instalezi un ciubar în 3 pași simpli?

Ți-ai ales ciubărul în funcție de recomandările de mai sus? Dacă răspunsul este da, este timpul să îl instalezi în grădina sau pe terasa pensiunii tale.

Poate părea complicat, însă este destul de simplu dacă urmezi următorii pași:

 1. Alege locația potrivită – evaluează spațiul pe care îl ai disponibil și vezi unde ar fi locul potrivit pentru ciubărul din fibră de sticlă.
 2. Instalează ciubărul – la JoySpa, ciubărul vine gata instalat. Este necesară doar conectarea hornului și a unei surse de curent.
 3. Verificarea finală – umple ciubărul din fibră de sticlă cu apă și observă dacă există scurgeri sau alte defecte.

Așadar, acum că ai observat care sunt pașii și modalitățile de implementare, este timpul să alegi ciubărul din fibră de sticlă potrivit pentru afacerea ta. Dacă nu te poți decide, noi suntem aici pentru a te ajuta. Poți lua legătura cu unul dintre consultanții noștri care îți va oferi toate detaliile necesare.