+4 0728 105 695

8 lucruri pe care ar trebui să le știi despre ciuberele din fibră de sticlă

Un ciubăr din fibră de sticlă poate fi metoda ideală de relaxare, mai ales în serile reci de toamnă sau iarnă. Fie că îl folosești cu apă sărată sau cu apă dulce, jacuzzi-ul te va ajuta să treci peste grijile unei zile obositoare și să petreci momente de liniște, singur sau alături de prieteni.
 
Totuși, în jurul ciuberelor din fibră de sticlă se învârt câteva întrebări – care este timpul mediu de încălzire, de câte lemne este nevoie pentru a ajunge la temperatura potrivită sau cum se face igienizarea lui.
 
În articolul de astăzi, vom explora toate aceste aspecte, pentru ca tu să te poți bucura de relaxare, chiar în propria grădină.
 
 

Cum încălzești apa într-un ciubăr din fibră de sticlă?

Ciuberele din fibră de sticlă au 2 moduri de încălzire: poți să utilizezi fie un încălzitor electric, fie o sobă pe lemne (exterioară sau integrată).
 
Uite câteva informații despre fiecare mod de încălzire în parte:
 
încălzitorul electric – poate fi un încălzitor electric de 3 sau de 6 kW. Pentru cel de 6 kW, se recomandă folosirea curentului trifazic. Aici, îți recomandăm să verifici înainte, care este puterea electrică instalată la nivel de locație, pentru a fi sigur că încălzitorul va funcționa.
 
soba pe lemne – pentru ciubărul din fibră de sticlă cu sobă, îți recomandăm să folosești lemn de brad sau alte rășinoase, pentru că dezvoltă o temperatură mai mare, iar apa va fi încălzită mai rapid. De asemenea, pentru a o păstra caldă, poți folosi și alte esențe, precum fag.
 
Pe lângă lemne, ciubărul din fibră de sticlă cu sobă poate fi utilizat și cu brichete de foc sau peleți. Nu este recomandat să utilizezi cărbuni, pentru că aceștia dezvoltă o temperatură mult prea mare, care poate afecta soba.
 
 
 

În cât timp se încălzește apa în ciubăr?

Acum că am vorbit despre modurile de încălzire, haide să vedem în cât timp ajunge apa la o temperatură potrivită. Timpul de încălzire ține cont, în primul rând, de modul de alimentare al ciubărului tău. Și, după cum spuneam anterior, există 2 variante din care poți alege: sobă pe lemne sau încălzitor electric.
 
În cazul sobei pe lemne, timpul de încălzire este de aproximativ 3 ore (în perioada de vară) sau 4 ore (în perioada de iarnă), pentru ca apa să poată ajunge la 38 grade. Pe de cealaltă parte, în ciubărul cu încălzitor electric, apa se încălzește în:
  • 10-12 ore, cu încălzitorul de 3 kW;
  • 6-8 ore, cu cel de 6 kW.
 
 
 

De câte lemne ai nevoie pentru a încălzi ciubărul?

Dacă te-ai decis deja că vrei să îți achiziționezi un ciubăr din fibră de sticlă cu sobă, este important să știi și care este cantitatea de lemne necesară, pentru a te bucura de apă la o temperatură optimă.
 
Și, pentru a putea să îți răspundem la întrebare, am făcut și un test. Ce am observat în urma lui? Ei bine, pentru a putea să folosești ciubărul pe parcursul unui weekend, ai nevoie de un sac de lemne pentru a încălzi apa și de încă un braț, în a doua zi, pentru a o menține.
 
 

Tratarea apei din ciubăr – ce soluții pot fi utilizate?

De când lucrăm în acest domeniu, am fost întrebați de nenumărate ori dacă în ciuberele din fibră de sticlă pot fi folosite soluții pentru tratarea apei sau clor. Iar răspunsul este da, le poți utiliza, fără să te îngrijorezi că fibra de sticlă sau soba vor fi afectate. Totuși, recomandăm ca doza de clor să fie redusă astfel încât să nu apară decolorări în fibra de sticlă.
 
 

Ciubărul poate fi utilizat cu apă sărată?

Pe lângă relaxarea pe care ți-o aduce, ciubărul din fibră de sticlă îți poate oferi și beneficii pentru sănătate, mai ales dacă este folosit cu apă sărată. Așadar, răspunsul este „da”, poți utiliza apă sărată în jacuzzi.
Însă, pentru a face asta, este necesar ca soba să fie din inox marin (în cazul ciuberelor cu sobă) sau ca rezistențele să fie din titan (în cazul ciuberelor cu încălzitor electric). Nu te îngrijora, noi ne ocupăm de toate – tu trebuie doar să ne spui în ce mod vrei să utilizezi ciubărul.
 
Totuși, dacă vorbim despre utilizarea sărurilor de baie, ciubărul poate fi folosit la dotarea standard.
 
 

La cât timp ar trebui să fie schimbată apa în ciubăr?

La această întrebare, primul răspuns care ne vine în minte este: „depinde”. Depinde atât de tipul apei, dacă este sărată sau dulce, cât și de numărul de utilizări.
 
Iată, la cât timp recomandăm noi schimbarea apei, în funcție de modul în care utilizezi ciubărul din fibră de sticlă:
 
  • Apa sărată – apa poate fi păstrată de la câteva săptămâni până la câteva luni, atât timp cât salinitatea este suficient de ridicată pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor.
  • Apă dulce – apa ar trebui schimbată după aproximativ 4 zile, în mediul casnic, și după fiecare grup de turiști, în cazul pensiunilor sau cabanelor.
 
 

Ciubărul poate fi utilizat și de către copii?

Dacă ai copii, nu te îngrijora. Aceștia pot folosi ciubărul din fibră de sticlă, atât timp cât sunt supravegheați și nu stau mai mult de 45 de minute în apa fierbinte.
 
 

Cum se curăță un ciubăr din fibră de sticlă?

Acum că am discutat despre ce presupune, în mare parte, utilizarea unui ciubăr din fibră de sticlă, haide să vedem și care sunt pașii pe care ar trebui să îi faci pentru a-l curăța:
 
  1. Golește apa din ciubăr – dacă apa nu a fost tratată, o poți folosi și pentru udarea grădinii sau a gazonului.
  2. Spală ciubărul cu o soluție de curățare pe care o folosești și pentru baie.
  3. Șterge ciubărul cu o lavetă și bucură-te, în continuare, de el.
 
 
Acum că am discutat despre toate aceste aspecte, este timpul ca și tu să îți instalezi un ciubăr în propria grădină. Dacă vrei să afli toate informațiile mai detaliat, poți urmări videoclipul pe care l-am pregătit pe YouTube.