+4 0728 105 695

Inspirație

FAQ

Da! Când copiii se află în preajma apei, este necesară o supraveghere atentă pentru că poate exista risc de înec.

Este posibil să fi nevoie să scazi puțin temperatura apei (completare cu apă rece) pentru a fi cât mai confortabilă pentru ei. De asemenea, este recomandabil ca ei să facă pauze în afara apei.

Timpul de umplere diferă în funcție de dimensiunea căzii (1.4 sau 1.7 mc) și de debitul de apă pe care o ai. Poți estima timpul de umplere măsurând cât timp îi ia furtunului să umple un recipient de 1 litru și înmulțind această valoare cu capacitatea căzii cu hidromasaj. Timpul de umplere ar trebui să fie între 20 min și 1 oră.

Prețul transportului este inclus în preț în limita a 100 km față de sediul nostru (Bistra Mureșului, jud. MUREȘ). În caz contrar, se plătește doar prețul motrinei (calculat cu un consum de 10L/100km) și orele de lucru. Costul suplimentar de transport nu va depasi 200 EUR pentru livrările în România.

Încercăm să fim cât mai flexibili cu transportul deci nu ezita să ne suni pentru a găsi o soluție.

Atunci când se face livrarea, produsul va fi deja asamblat și gata de instalare. Șoferul poate ajuta să poziționezi ciubărul, dar vei avea nevoie de ceva forță de muncă din partea ta dacă nu există facilități de ridicare. În mod normal, 4-5 oameni pot transporta cada fără probleme. Dacă ai comandat o saună, va trebui să te asiguri că ai un stivuitor, macara, buldoexcavator etc. (nu poate fi descărcată manual).

Dacă ai optat pentru un produs electric (saună cu sobă electric, jacuzzi cu încălzitor electric), acesta va trebui să fie instalat de un electrician calificat, lucru pe care va trebui să îl aranjezi înainte de livrare.

Suprafața trebuie să fie plană și să poată susține o greutate de până la 2.500 kg (în funcție de dimensiunea căzii). Aceasta poate fi o terasă, beton sau o simplă fundație din pietriș. Ideea principală este ca ciubărul să nu stea pe gazon/iarbă.

Nu te lăsa tentat să arzi nimic altceva decât lemn și este foarte important să folosești doar lemn uscat. Acesta va oferi cele mai bune rezultate, este mult mai eficient și mai bun pentru mediu. NU folosi niciodată alți combustibili (cărbuni, peleți) sau lemn umed.

În funcție temperatura de afară, de dimensiunea căzii și de tipul de lemn utilizat (lemnul de brad uscat dezvoltă căldura cea mai mare pe termen scurt), apa din ciubărul de fibră de stică va ajunge la temperatura optimă după 2-3 ore de foc. Pentru ciubărul din lemn timpul de încălzire este de 4-6 ore. Dacă apă a fost încălzită și în ziua anterioară timpul de încălzire scade.

În cazul ciuberelor din fibră de sticlă cu încălzitor electric, în funcție de puterea acestuia, puteti lua în calcul creșterea temperaturii cu 2 grade pe oră.

Ca un indicator general, un pentru a încălzi un ciubăr din lemn estimăm că este nevoie de o roabă de lemne uscate.

Ciubărul din fibră de sticlă va avea un consum mai redus de lemne (soba este mai eficientă iar volumul de apă ce trebuie încălzit este pe jumtătate față de ciubărul din lemn). Consumul de lemne va varia în funcție de o serie de factori: dimensiunea ciubărului, temperature de afară, calitatea și esența lemnului etc.

Poți folosi clor / soluții pentru piscină dacă dorești să folosiți aceeași apă pentru mai mult timp. Pentru o rezistență sporită la clor descoperă gama noastră de ciubere din fibră din sticlă.

În cazul în care se folosește saramură sau sare în apă, trebuie să alegi o sobă din inox ASI316. (inox Marin). Încercăm să fim cât mai flexibili cu transportul deci nu ezita să ne suni pentru a găsi o soluție.

Trebuie să ai în vedere că ciuberele din lemn, în momentul utilizării cu apă sărată vor fi afectate din punct de vedere estetic (sarea va înnegri lemnul din interiorul ciubărului, va trece prin fibra lemnului și va forma crustă albă/sărata pe exterior, pot să apară scurgeri)

Toate ciubarele noastre au un robinet de scurgere în partea de jos. Acesta are filet pe interior astfel fiind posibil montarea unui adaptor pentru a putea conecta un furtun.

Asigură-te că soba s-a răcit înainte de a goli ciubarul! În caz contrar, soba ar putea să se deterioreze.
Ciuberele din fibră de sticlă pot fi curățate/igienizate utilizând orice soluție pentru curățat/dezinfectat băi, cu apă și o lavetă moale.

Pentru ciubărul din lemn freacă toate suprafețele interne folosind o perie și multă apă. Pentru igienizare poți utiliza clor lichid. Dacă ciubărul are depuneri de alge se poate utiliza o soluție anti alge existentă in comerț (algicid).

Ciubarele trebuie golite pentru a fi curățate la fiecare 2-3 zile, dar depinde de modul în care ai grijă de apa din ciubăr. Acest interval poate fi prelungit prin utilizarea de substanțe chimice sau sisteme de filtrare.

Apa sărată poate fi utilizată înainte de a fi schimbată (în funcție de concentrația de sare și cât de des este utilizat ciubărul) pentru o perioadă de câteva luni.

Da. Se pot folosi vopsele sau produse precum uleiul, lazură impregnantă pe bază de apă, sau ceara pentru a trata exteriorul ciubărului sau a saunelor împotriva intemperiilor și a umezelii. Nu se recomandă utilizarea unor produse ce fac peliculă: lacuri, vopsea etc.

Pentru a funcționa, ciubărele standard pe lemne nu necesită o sursă de alimentare electrică.
Accesoriile, precum luminile, jeturile și bulele de aer, vor avea nevoie de o conexiune electrică.

Trebuie să existe o sursă de alimentare cu apă pentru umplerea ciubarului, dar nu este necesară o conexiune instalată permanent – un furtun de grădină standard este ideal.

Foarte puțină! Dacă se folosesc lemne de calitate bună, cenușa va trebui să fie golită periodic din sobă. Recomandăm curățarea sobei odată cu curățarea ciubărului pentru că anumite particule se pot depune în sobă.

ciubar jacuzzi