+4 0728 105 695

Pensiunea Stana din Rășinari – locul unde te poți bucura de distracție și ciubăr

Organizarea vacanței sau a concediului poate deveni o provocare când ești indecis în legătură cu alegerea locului de cazare. Acesta este și motivul pentru care am ales să îți prezentăm cele mai interesante opțiuni de cazare, astfel încât tu să te poți bucura de relaxare și distracție maximă.

În continuarea seriei noastre de sugestii, îți recomandăm Pensiunea Stana, un refugiu situat la 10 km de Sibiu, în pitorescul sat Rășinari. Urmărește videoclipul sau citește în continuare articolul și descoperă motivele pentru care această pensiune ar trebui să fie pe lista ta de opțiuni pentru următoarea vacanță.

Rășinari – loc de poveste la 10 km de Sibiu

Rășinari este o localitate aflată la 10 km de Sibiu, cu specific săsesc. Acest loc este încărcat de istorie, păstrând vie tradiția zonei: străduțele înguste, zidurile înalte și porțile generoase.

În acest loc de poveste se află și Pensiunea Stana, una dintre cele mai frumoase și primitoare cazări pe care le-am vizitat. Proprietatea pe care se află pensiunea a fost o moștenire de familie, fiind, în trecut, o casă veche săsească și crâșma satului.

Locul a reprezentat și un popas de întâlnire pentru scriitorii vremii. Octavian Goga și-a găsit inspirația între pereții cârciumii, unde a scris opere precum balada ,,Badiu Cârciumaru” sau poezia ,,Sus la cârciumă-n Dealu Mare”.

,,Sus la cârciumă-n Dealu-Mare

De trei zile țin soboru…

De trei zile beau și-mi zice

Din lăută Laie Chioru!”

sunt doar câteva dintre versurile scrise de Octavian Goga în crâșma satului.

De ce facilități dispune Pensiunea Stana?

În ceea ce privește facilitățile, Pensiunea Stana le oferă turiștilor atât spații de relaxare în exterior, în aer liber, cât și în interior.

Așadar, uite care sunt facilitățile de care te poți bucura în curtea Pensiunii Stana:

 • Bucătărie de vară, dotată cu loc pentru grătar și pentru ceaun, bar și sobă
 • Loc de servit masa, în aer liber, pentru a putea să te bucuri de frumusețea locului
 • Spațiu cu activități de petrecere a timpului liber
 • Colț Spa, amenajat cu o saună și un ciubăr din fibră de sticlă JoySpa

În interior, Pensiunea Stana dispune de spațiu suficient pentru 16 persoane, oferind, totodată, și alte spații de relaxare și destindere:

 • 8 camere, fiecare cu baie proprie
 • O sală de conferințe, în cazul în care îți dorești să organizezi activități de teambuilding sau o petrecere cu firma
 • O zonă de relaxare, unde se află o masă de ping-pong și una de biliard
 • O cameră pentru copii, cu jocuri și activități distractive
 • Bucătărie echipată cu toate ustensilele și electrocasnicele necesare

În cazul în care îți dorești să servești mâncare locală, Pensiunea Stana oferă posibilitatea de a solicita o firmă de catering, care să îți pregătească mesele.

Colțul Spa – principala atracție de la Pensiunea Stana

Printre motivele pentru care turiștii aleg să se cazeze la Pensiunea Stana se numără și colțul Spa, creat alături de JoySpa. Locul de relaxare este dotat cu un ciubăr din fibră de sticlă și o saună, pentru ca toți cei care trec pragul pensiunii să se poată deconecta de la viața cotidiană.

Sauna pe care au ales-o este una de tip butoi, cu încălzitor electric de 9 kW, perfectă pentru sesiuni complete de relaxare.

Ciubărul din fibră de sticlă are o capacitate de pana la 9-10 persoane, este dotat cu sistem de aeromasaj și de hidromasaj, fiind perfect pentru o petrecere sau o întâlnire restrânsă între prieteni.

Alte atracții din zonă

Pentru că Rășinari se află la o distanță scurtă față de Sibiu, poți să profiți de ocazie și să vizitezi următoarele atracții turistice:

 • Muzeul Satului, pentru a descoperi istoria și tradiția locului;
 • Grădina Zoologică din Sibiu, locul ideal pentru o plimbare alături de copii;
 • Centrul Vechi al Sibiului, unul dintre cele mai frumoase locuri din România.

În funcție de timpul pe care îl ai, poți să faci o scurtă plimbare până la Păltiniș, care se află la o distanță relativ mică față de Pensiunea Stana.

Pentru ce sejururi este perfectă Pensiunea Stana?

Acum că am vorbit despre toate facilitățile și atracțiile pe care ți le oferă zona și Pensiunea Stana, haide să vedem pentru ce tipuri de sejururi este perfectă această destinație de cazare:

Pentru petrecerile cu firma – dacă vrei să organizezi un teambuilding sau o petrecere cu firmă, Pensiunea Stana va fi locul ideal, pentru că oferă atât relaxare în natură, cât și spații destinate activităților profesionale.

Pentru a fi aproape de Sibiu – dacă îți dorești să vizitezi Sibiul, dar nu să te și cazezi în oraș, Pensiunea Stana poate fi una dintre cele mai bune idei. Astfel, te vei bucura nu doar de frumusețea pitorească a orașului, ci și de relaxare și natură.

Pentru o petrecere – Pensiunea Stana poate reprezenta, de asemenea, locul perfect pentru a organiza o zi de naștere sau o petrecere restrânsă, alături de câțiva prieteni.

Așadar, dacă îți dorești câteva zile de distracție și relaxare într-un colț Spa, Pensiunea Stana îți va depăși toate așteptările. Rezervă-ți câteva zile de cazare și bucură-te de istoria și frumusețea locului, dar și de activitățile de petrecere a timpului liber.