+4 0728 105 695

De ce achiziționarea unei saune poate fi o idee bună pentru sănătatea și starea ta de bine?

Zilele tot mai aglomerate, stresul de la muncă, dar și viața modernă ne fac de cele mai mulți ori să ne simțim extenuați sau lipsiți de viață. Și, pentru a înlătura aceste senzații, există anumite metode de relaxare pe care le poți utiliza și tu. Aici, ne referim fie la o sesiune de saună, fie la o baie caldă în ciubărul din fibră de sticlă.

Dar, pentru a le lua pe rând, în articolul de astăzi vom discuta despre saune. Descoperă ce beneficii îți pot aduce, câteva sfaturi de utilizare, dar și pașii pentru a te bucura de relaxare la maximum.

Care sunt beneficiile saunei asupra sănătății fizice?

După cum, poate știi, sesiunile de saună au beneficii atât asupra sănătății fizice, cât și asupra sănătății mentale. Haide să le luăm pe rând și să vedem de ce corpului tău i-ar prinde bine câteva ședinte de saună.

Utilizarea regulă a saunei ajută la detoxificarea organismului.

Cu toții am auzit, cel puțin o dată, că organismul nostru are nevoie de detox. Însă, înainte de a apela la ceaiuri sau la alte soluții minune, se recomandă câteva sesiuni de saună. Te întrebi de ce? Ei bine, prin utilizarea ei, vei elimina transpirația și, implicit, toxinele.

Utilizarea saunei reduce riscul de hipertensiune arterială cu aproximativ 50%.

Folosirea regulată a saunei aduce beneficii și pentru sănătatea inimii – îmbunătățește circulația sângelui și reduce riscul de hipertensiune arterială cu aproximativ 50%, conform studiilor.

Și, pentru a discuta și despre câte sesiuni sunt necesare pentru a obține acest rezultat, numărul recomandat este de 3 sesiuni de câte 15 minute, de aproximativ 3 ori pe săptămână.

Sesiunile de saună pot ajuta la relaxarea mușchilor și la diminuarea durerilor musculare și articulare.

După un efort intens, precum o zi petrecută pe pârtie sau un meci de fotbal ori tenis, câteva sesiuni de saună sunt recomandate pentru a ajuta la relaxarea mușchilor și la diminuarea durerilor articulare. Astfel, corpul tău se va simți mai relaxat, iar tu vei putea fi pregătit pentru următoarea zi de antrenament.

Sesiunile de saună ajută la hidratarea pielii.

Sesiunile regulate de saună pot fi o idee bună și atunci când vine vorba despre aspectul pielii. Prin deschiderea porilor, datorită căldurii, pielea devină mai hidratată și mai strălucitoare. Și, pentru a avea un efect mai ridicat, după sesiunile de saună se recomandă dușurile sau băile reci.

Utilizarea saunei îți oferă un somn mai odihnitor.

Dacă ai probleme cu somnul sau simți că nu te odihnești suficient de bine, câteva sesiuni de saună pot fi soluția salvatoare. Acestea ajută la relaxarea corpului și a minții, contribuind la un somn mai profund și odihnitor.

Sauna ajută la creșterea imunității și la reducerea riscului de îmbolnăvire.

Sauna aduce beneficii și în ceea ce înseamnă creșterea imunității. Așadar, mai ales în acest sezon în care a crescut riscul virozelor și al răcelilor, câteva sesiuni de saună te vor ajuta să te simți mai bine.

Care sunt beneficiile saunei asupra stării de bine?

Pe lângă beneficiile fizice pe care le oferă, sesiunile de saună te pot ajuta și în ceea ce privește starea de bine.

Așadar, utilizarea saunei poate fi o idee bună atât pentru destresarea minții, cât și pentru reducerea stresului sau a anxietății.

Câteva sfaturi pentru utilizarea saunei în mod eficient

Acum că am discutat despre beneficiile pe care le oferă utilizarea saunei, haide să aflăm și câteva sfaturile pentru a face aceste sesiuni cât mai relaxante.

  1. Temperatura în saună ar trebui să fie între 70-90°C, pentru a putea să te bucuri la maxim de beneficiile ei.
  2. O sesiune de saună ar trebui să dureze, în medie, 15 minute. Într-o zi se recomandă maximum 3 astfel de sesiuni, pentru a evita riscul de deshidratare și de suprasolicitare a sistemului cardio-vascular.

Care sunt etapele pentru utilizarea saunei?

Atunci când vorbim despre utilizarea saunei, ar trebui să iei în calcul că există 2 etape pentru ca tu să te poți bucura de relaxare maximă. Uite care sunt acestea:

Etapa de încălzire – aici, ne referim la sesiunea propriu-zisă de saună, de 15 minute, unde se produce efectul de transpirare, iar corpul de încălzește. Acesta este mometul în care te poți bucura de toate beneficiile saunei: destresare, relaxare musculară și mentală.

Etapa de răcorire – după o sesiune de saună, se recomandă un duș sau o baie cu apă rece (sau chiar o terapie cu zăpadă 🙂 ) ce ar trebui să dureze câteva minute. Apoi, se poate trece la următoarea ședință de saună.

Așadar, utilizarea saunei poate avea numeroase beneficii asupra sănătății și a stării de bine. Dacă și tu vrei să te bucuri de astfel de sesiuni de relaxare, intră pe magazinul nostru online și descoperă soluțiile care ți se potrivesc.

Și nu uita: urmărește-ne în continuare pentru că vom reveni cu idei de pensiuni și cabane din România.