+4 0728 105 695

10 motive să îți cumperi ciubăr / jacuzzi

Utilizarea ciuberelor cu apa fierbinte, atât din lemn cât și jacuzzi din fibra de sticlă (hot tub), poate aduce o serie de beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. În acest articol, vom explora câteva dintre aceste beneficii, bazate pe studii științifice.

1. Reduce stresul și anxietatea

Baia într-un jacuzzi din lemn poate ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Medical Science Monitor. Participanții la studiu au raportat o reducere semnificativă a nivelului de stres și anxietate după șapte zile de baie într-un jacuzzi.

2. Ameliorează durerile și rigiditatea musculară

Baia într-un jacuzzi poate fi benefică pentru persoanele care suferă de dureri musculare și rigiditate, potrivit unui studiu publicat în jurnalul PLoS One. Participanții la studiu care au stat într-un jacuzzi timp de 30 de minute pe zi timp de trei săptămâni au raportat o îmbunătățire semnificativă a durerii și a rigidității musculare.

3. Îmbunătățește somnul

Baia într-un jacuzzi poate ajuta la îmbunătățirea somnului, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Sleep. Participanții la studiu care au făcut baie într-un jacuzzi cu 90 de minute înainte de culcare au avut un somn mai profund și mai odihnitor.

4. Crește circulația sanguină

Baia într-un jacuzzi poate îmbunătăți circulația sanguină și poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Complementary Therapies in Medicine. Participanții la studiu care au făcut baie într-un jacuzzi timp de 20 de minute au raportat o reducere semnificativă a tensiunii arteriale și o îmbunătățire a circulației sanguine.

5. Ajută la reducerea simptomelor artritei

Baia într-un jacuzzi poate fi benefică pentru persoanele care suferă de artrită, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Rheumatology International. Participanții la studiu care au făcut baie într-un jacuzzi timp de patru săptămâni au raportat o reducere semnificativă a durerii și a rigidității articulare.

6. Îmbunătățește sănătatea pielii

Baia într-un jacuzzi poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology. Baia într-un jacuzzi poate ajuta la hidratarea pielii și poate ajuta la reducerea inflamației și a roșeții. De asemenea, jacuzzi-urile cu apă fierbinte pot ajuta la deschiderea porilor pielii, ceea ce poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

7. Stimulează sistemul imunitar

Baia într-un jacuzzi poate stimula sistemul imunitar, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Alternative Medicine Review. Participanții la studiu care au făcut baie într-un jacuzzi timp de trei săptămâni au avut un nivel crescut de celule imunitare în sânge.

8. Ajută la reducerea greutății corporale

Baia într-un jacuzzi poate ajuta la reducerea greutății corporale, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Canadian Journal of Diabetes. Participanții la studiu care au făcut baie într-un jacuzzi timp de opt săptămâni au pierdut în medie 1,4 kg.

9. Reduce durerea menstruală

Baia într-un jacuzzi poate fi benefică pentru reducerea durerii menstruale, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Obstetrics & Gynecology. Participanții la studiu care au făcut baie într-un jacuzzi timp de 30 de minute au raportat o reducere semnificativă a durerii menstruale.

10. Îmbunătățește starea de spirit

Baia într-un jacuzzi poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea simptomelor depresiei, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Journal of Psychiatric Practice. Participanții la studiu care au făcut baie într-un jacuzzi timp de opt săptămâni au raportat o îmbunătățire semnificativă a stării de spirit și o reducere semnificativă a simptomelor depresive.

În concluzie, utilizarea ciuberelor cu apa fierbinte poate aduce o serie de beneficii pentru sănătatea fizică și mentală, bazate pe studii științifice. De la reducerea stresului și anxietății până la îmbunătățirea somnului, a circulației sanguine și a stării de spirit, aceste beneficii sunt cu adevărat impresionante. Dacă sunteți interesat să încercați baia într-un jacuzzi, consultați un medic înainte pentru a vă asigura că este sigur pentru sănătatea dumneavoastră.