+4 0728 105 695

5 lucruri neașteptate pe care trebuie să le știi despre ciuberele din fibră de sticlă

Instalarea unui ciubăr din fibră de sticlă poate avea numeroase beneficii pentru sănătate și pentru starea de bine. Însă, în jurul lui, se învârt câteva mituri legate de rezistență și confort.

Descoperă, în articol, care sunt aceste mituri, de ce nu sunt adevărate, dar și câteva dintre avantajele pe care ți le poate oferi un ciubăr din fibră de sticlă.

5 motive pentru care ciubărul tău ar trebui să fie din fibră de sticlă

Pe lângă materialele din care sunt fabricate, între ciuberele din fibră din sticlă și cele din lemn există câteva diferențe și în ceea ce privesc beneficiilor lor pentru sănătate și pentru starea de bine.

Mai jos, am pregătit o listă cu principalele avantaje ale unui jacuzzi din fibră de sticlă. Uite care sunt acestea:

  1. Este mai ușor de întreținut – ciubărul din fibră de sticlă presupune o îngrijire și o curățare mult mai simplă decât cel din lemn. Astfel, vei economisi timp pentru ceea ce înseamnă întreținerea lui.
  2. Poate fi dotat cu mai multe funcționalități – ciubărul din fibră de sticlă oferă posibilitatea de a fi echipat cu funcționalități precum: sistem de aeromasaj, sistem de hidromasaj, capac cu izolație, sistem de lumini colorate LED, control al temperaturii apei sau încălzitor electric.
  3. Te ajută să economisești – într-un ciubăr din fibră de sticlă, apa este încălzită mult mai rapid. Așadar, va fi nevoie de o cantitate mai mică de lemne pentru foc.
  4. Oferă un consum de apă redus – ciubărul din fibră de sticlă permite utilizarea unui volum mai mic de apă decât un ciubăr din lemn, ceea ce înseamnă economie de resurse.
  5. Are o greutate redusă – ciubărul din fibră de sticlă este mai ușor de manevrat, pentru că are o greutate mai mică decât ciubărul din lemn. Așadar, vei avea nevoie doar de 4-5 prieteni pentru a putea să îl instalezi în grădina sau pe terasa ta.

Adevărul despre ciuberele din fibră de sticlă – ce mituri se învârt în jurul lor?

Cu toate că oferă un număr mare de beneficii, în jurul ciuberelor din fibră de sticlă există și câteva mituri legate de igienă, confort sau durabilitate. Haide să le dezbatem și să te ajutăm să înțelegi de ce nu sunt adevărate.

Mitul #1: Ciuberele din fibră de sticlă nu sunt rezistente și se strică ușor

Fibra de sticlă este, de fapt, un material foarte rezistent și durabil. Este utilizat în mai multe industrii, datorită rezistenței sale la coroziune, impact și uzură. Și, din acest motiv, ciuberele din fibră de sticlă pot fi folosite ani de zile, dacă sunt întreținute corespunzător.

Mitul #2: Ciuberele din fibră de sticlă sunt periculoase pentru sănătate

Se consideră că particulele de fibră de sticlă sunt periculoase pentru sănătate, însă, dacă ciuberele sunt finisate și bine întreținute nu prezintă niciun risc. În plus, tehnologiile moderne au îmbunătățit siguranța materialului, reducând riscul de eliberare a fibrelor în aer.

Mitul #3: Ciuberele din fibră de sticlă sunt greu de întreținut

Ciuberele din fibră de sticlă sunt destul de ușor de întreținut. Ele nu necesită vopsire regulată sau tratamente speciale, precum cele din lemn. Curățarea regulată este suficientă pentru a menține ciubărul în stare bună.

Mitul #4: Ciuberele din fibră de sticlă nu pot fi reparate dacă sunt deteriorate

Repararea ciuberelor din fibră de sticlă nu este atât de complicată. Există kituri speciale de reparații și tehnici care pot fi folosite pentru a remedia fisuri sau găuri. Deși este ideal să fie realizate de profesioniști, unele reparații pot fi efectuate și de cei care au o minimă experiență în bricolaj.

Mitul #5: Ciuberele din fibră de sticlă sunt mai scumpe decât alte tipuri

Deși prețul inițial poate fi mai mare comparativ cu cel al ciubărului din lemn, durabilitatea și costurile reduse de întreținere pot face ciuberele din fibră de sticlă mai economice pe termen lung.

Care sunt cuvintele care definesc un ciubăr din fibră de sticlă?

Sănătate, sustenabilitate, economie – noi credem că aceste 3 cuvintele sunt cele care definesc cel mai bine conceptul de ciubăr din fibră de sticlă. De ce? Ți-am pregătit, mai jos, explicația:

  • Sănătate – utilizarea unui ciubăr din fibră de sticlă poate avea beneficii extraordinare pentru sănătate: te ajută să scapi de stres, să te odihnești mai bine, dar îmbunătățește și circulația sângelui.
  • Sustenabilitate – un ciubăr din fibră de sticlă are o durată mare de viață, ceea ce înseamnă că va necesita schimbare doar în cazuri speciale.
  • Economie – pentru a putea să utilizezi un ciubăr din fibră de sticlă este necesară o cantitate mai mică de lemne și de apă decât în cazul ciubărului din lemn. Așadar, vei putea economi resurse.

De ce ciubărul din fibră de sticlă este o invesție în sănătatea ta?

Am spus deja că utilizarea unui ciubăr din fibră de sticlă are câteva beneficii importante pentru sănătate, însă haide să dezbatem puțin subiectul. Care sunt aceste avantaje și de ce poate fi o idee bună achiziționarea unui jacuzzi?

Îmbunătățeste calitatea somnului – utilizarea unui ciubăr te va ajuta să te relaxezi și să ai un somn mai odihnitor.

Reduce tensiunea musculară – mai ales în cazul sportivilor de performanță, un ciubăr va juca un rol important în detensionarea mușchilor.

Reglează ritmul cardiac – folosirea ciubărului va diminua stresul cotidian și va ajuta la reglarea ritmului cardiac.

Favorizează eliminarea toxinelor – temperatura și umiditatea ridicată duc la creșterea nivelului de transpirație și, implicit, la eliminarea toxinelor din organism.

Acum că ai descoperit beneficiile pe care ți le poate aduce un ciubăr din fibră de sticlă, este timpul să aduci și tu relaxarea la tine acasă. Nu știi cum să îl alegi pe cel potrivit nevoilor și cerințelor tale? Poți lua legătura cu unul dintre consultanții noștri.